Катар передав майже 9 тонн засобів захисту для українських медиків

 

Спецрейсом компанії Qatar Airways в Україну доставили майже дев’ять тонн гуманітарної медичної допомоги від Катару для боротьби проти пандемії COVID-19.

Про це у вівторок, 26 травня, повідомляє пресслужба МЗС.

У вантажі – засоби індивідуального захисту для медичних працівників, зокрема медичні халати, окуляри, маски, респіратори, рукавички, щитки для лиця та комбінезони.

“Україна високо цінує рішення еміра Держави Катар і завжди пам’ятатиме про цей вияв дружби. Наші двосторонні відносини мають великий потенціал, який ми налаштовані сповна втілити на благо наших народів”, – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За сприяння катарської сторони упродовж останніх двох місяців, із моменту припинення регулярного авіасполучення внаслідок пандемії COVID-19, із Дохи до Києва відбулося п’ять спецрейсів українського авіаперевізника SkyUp для евакуації громадян України.

Із Катару та найвіддаленіших куточків світу транзитом через Доху вдалося повернути додому близько 800 громадян України.

Як інформувала “Новинарня“, раніше США передали Україні допомогу на понад $25 млн для використання в ООС.

Читайте також:
США надають Україні ще $1 мільйон для боротьби з коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна