У Білорусі близько 100 співробітників “Росатома” захворіли на коронавірус

 

Близько 100 співробітників російського атомного гіганта “Росатом” захворіли у Білорусі, де тривають будівельні роботи на БелАЕС.

Про це у вівторок, 26 травня, повідомила пресслужба корпорації з посиланням на голову Олексія Ліхачова, передає “Радіо Свобода”.

За його словами, заразилися не тільки російські атомники, але і співробітники білоруської компанії-замовника.

Також Ліхачов повідомив про ще один випадок зараження коронавірусом на закордонному майданчику компанії – у Єгипті.

Найбільш проблемними в “Росатомі” щодо епідситуації, пов’язаної з коронавірусом, Ліхачов назвав Десногорськ, Курчатов і ЗАТЕ Зарічний.

“У Десногорську на сьогоднішній день 57 хворих, з них 42 людини – працівники Смоленської АЕС і підприємств в контурі “Росатома”. Начебто все було організовано правильно: обсервація в одному з міських профілакторіїв, окремий транспорт до роботи і назад. Але очевидно, на якомусь етапі розслабилися, порушували ізоляцію і санітарні вимоги”, – додав голова “Росатома”.

Російський атомний гігант заявив про 11 смертей серед своїх працівників. Повідомляється, що 99 людей перебувають на лікуванні.

Читайте також:
Білорусь позбавила акредитації російського журналіста через сюжет про коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна