З окупованої Горлівки втік журналіст і розповів про інформатаки РФ на Україну, – СБУ

 

З тимчасово окупованої Горлівки нещодавно втік представник засобів масової інформації, який розповів представникам української спецслужби про методи інформаційної війни Росії проти України.

Про це в понеділок, 25 травня, інформує пресцентр Служби безпеки України.

Утікач з окупації – один із колишніх керівників одного із пропагандистських каналів Горлівки.

За його словами, щомісяця усіх керівників ЗМІ та працівників так званого Міністерства інформації збирають на наради, які проводять росіяни.

“Журналістам наголошують, що про реальну ситуацію в республіках писати суворо заборонено. Закриття шахт, страйки, безгрошів’я, повальна корупція та беззаконня – в ОРДЛО табу. Крім того робітників ЗМІ відправляють до Ростова в Донський державний технічний університет. Там вони проходять курси підвищення кваліфікації з ведення інформаційної війни в середині країни”, – йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, який посилається на слова журналіста, що втік з “ДНР”.

Зазначається, що від усіх ЗМІ вимагають постійні сюжети про начебто жахливу ситуацію в Україні, а матеріали обов’язково затверджуються в “Мінінформі ДНР” кураторами з РФ.

Незгодних, а також людей, які можуть зашкодити репутації, бойовики тримають під пильним наглядом.

Співрозмовник СБУшників підтвердив, що на окупованих територіях Донбасу за кожним каналом, радіо та видавництвом закріплений свій куратор.

Донедавна цими процесами керував Александр Казаков – ексрадник Захарченка, який насправді тримав під контролем усі силові та владні структури терористів.

Наразі всі зібрані українською спецслужбою свідчення долучені до величезної доказової бази про агресивну війну проти України та злочини окупантів у “ЛДНР”.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ повідомила про підозру двом бойовикам з Горлівки, а суд арештував.

Читайте також:
Активісти запустили на Горлівку синьо-жовті кульки й листівки для тих, хто отримав паспорт РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна