Минулоріч винищувачі НАТО в Європі 290 разів перехоплювали військові літаки РФ

 

У 2019 році літаки Північноатлантичного альянсу перехоплювали російські судна в європейському повітряному просторі майже 300 разів.

Про це розповів чиновник НАТО в коментарі “Радіо Свобода”.

За словами посадовця, ім’я якого приховують, активність російських військових літаків у Чорному морі та інших частинах Європи з 2014 року зросла.

“У 2019-му союзні літаки піднімалися в небо 290 разів, щоби супроводжувати або перекривати російські військові літаки по всій Європі”, – зазначив представник НАТО.

Минулого тижня п’ять літаків НАТО від трьох членів Чорноморського альянсу (Болгарії, Румунії і Туреччини) вирушили на перехоплення двох російських стратегічних бомбардувальників Ту-22 і двох літаків-винищувачів Су-27, які наблизилися до спільного повітряного простору трьох країн у західній частині Чорного моря.

Військові Болгарії заявили, що російські літаки повернулися в російський повітряний простір без інцидентів.

“Вони роблять це регулярно. Перевіряють наші можливості і хочуть бачити, як ми будемо реагувати, як швидко будемо відправляти літаки і чи наші радари їх бачитимуть”, – прокоментував ситуацію міністр оборони Болгарії Красимир Каракачанов.

Нагадаємо, нещодавно США біля Аляски перехопили російські літаки-розвідники.

Читайте також:
У НАТО готуються до довгострокових наслідків пандемії COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна