На Тернопільщині від коронавірусу помер голова Кременецької райради Володимир Стефанський

 

На Тернопільщині помер голова Кременецької районної ради, 49-річний Володимир Стефанський, у якого діагностували коронавірусну хворобу.

Про це повідомив його син Олександр Стефанський.

“Сьогодні перестало битись серце найкращого батька, друга і просто світлої людини. Тату, ми тебе дуже сильно любимо. В зв’язку з ситуацією, публічних похорон не буде. Помоліться, будь ласка за нього”, – написав син покійного голови райтади у фейсбуці 22 травня.

Як повідомив у коментарі “Суспільному” лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев, коронавірус у Володимира Стефанського діагностували за кілька днів до смерті, 18 травня.

“Хоча почувався недобре він ще раніше. Госпіталізували до Почаївської лікарні з пневмонією. Вже потрохи починав з неї виходити. Був на кисневій підтримці”, – розповів медик.

Місцеві ЗМІ також пишуть про те, що хвороба дала ускладнення на серце.

Як повідомляє тернопільське видання 20 хвилин, у одного з синів, а також у матері померлого також підтвердився коронавірус. Тривалий час вони втрьох лікувалися під наглядом медиків удома.

Дружина покійного Тетяна зараз перебуває закордоном. Попрощатися з чоловіком, якого поховали 23 травня в рідному селі Великий Кунинець, жінка не змогла.

“Так страшно, прикро і боляче… Ми так мріяли провести травневу відпустку разом… Попереду було ще багато планів та ідей…” – написала Тетяна Стефанська у фейсбуці (допис опубліковано “лише для друзів”, проте місцеві видання розтиражували його скріншот).

Володимир Стефанський народився 28 листопада 1970 року.

Кременецьку районну раду він очолював з 2015 року. Був членом партії “Європейська солідарність”.

Після спалаху COVID-19 на Тернопільщині голова Кременецької райради активно допомагав із забезпеченням місцевих лікарень засобами захисту, які часто розвозив особисто, і постійно повідомляв оперативну інформацію про ситуацію з коронавірусом у Кременецькому районі.

Він також домагався виплати медпрацівникам обіцяної урядом доплати за роботу з хворими на коронавірус, звертався з цією проблемою до Міністерства охорони здоров’я, зокрема, і в телевізійних ефірах.

Перед Великоднем, коли стало відомо, що одним з осередків поширення коронавірусу є розташована в Кременецькому районі Почаївська лавра, голова райради у коментарі ВВС News Україна пояснював, чому владі непросто закрити популярний серед прочан монастир на повний карантин.

Ситуація з коронавірусом у Кременецькому районі – найгірша в області. Станом на ранок 24 травня там було зафіксовано загалом 378 випадків захворювання на COVID-19 (158 людей уже одужали, 7 померло). Усього на Тернопільщині діагностовано 1115 випадків інфікування коронавірусом.

Читайте також:
В Івано-Франківську помер головний лікар станції швидкої допомоги з діагнозом COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна