ООС: за добу українські військові ліквідували 4 окупантів, ще 7 – поранили

 

За минулу добу, День героїв 23 травня, збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. Для придушення вогневих засобів противника наші воїни оперативно застосували штатне озброєння, після чого окупанти припинили свою активність.

Про це повідомив у ранковому зведенні пресцентр штабу Об’єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) ворог тричі обстрілював околиці Кам’янки: зранку із використанням ручних протитанкових гранатометів, а пообіді та з настанням темряви – з артилерійських систем калібру 122 мм, використавши 32 артилерійських снаряди.

Біля Авдіївки та двічі поблизу Гнутового противник задіяв 120-мм міномети.

Неподалік Старогнатівки окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а поруч із Верхньоторецьким застосовували снайперську зброю. Внаслідок цього один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

У районі відповідальності ОТУ “Північ” (Луганський напрямок) біля Майорська російські окупаційні війська випустили 20 мін 82-го та 120-го калібрів.

Неподалік від населених пунктів Сизе та Кримське збройні формування Російської Федерації вели вогонь по наших позиціях із 82-мм мінометів.

“Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свою діяльність.
За даними розвідки, 23 травня наші воїни знищили чотирьох російських окупантів та щонайменше сімох поранили“, – сказано у зведенні.

Від початку поточної доби, станом на 7:00 російські збройні формування активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, додали у штабі.

Читайте також:
У Павлограді поховали бійця 93 омбр Євгена Сафонова, який загинув на Луганщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна