Поруч зі зруйнованим мостом на Дніпропетровщині встановлюють понтонну переправу

 

Поряд зі зруйнованим мостом через річку Чортомлик у Нікопольському районі Дніпропетровської області буде встановлено понтонну переправу.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресцентр Служби автомобільних доріг в області.

“З Одеської області на Дніпропетровщину вирушила військова автоколона ЗСУ з конструкціями для понтонної переправи. Завтра очікуємо її на місці, й почнеться монтаж понтонної переправи”,  – зазначили у  пресцентрі.

За даними Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області, 23 травня із залученням плавучого крану Нікопольського річкового порту закінчено роботи з вилучення близько 12 тонн труб із вантажівки, яка нависла над водою через руйнування мосту.

У неділю, 24 травня, за участі водолазів та з допомогою плавучого крану з води було піднято залишки вантажу. Труби транспортували з аварійної ділянки мосту.

Після проведення підготовчих робіт, за допомогою тягача з краю прірви вилучили кабіну ваговозу. Потім з води було поступово піднято і причеп. Співробітники Служби автомобільних доріг продовжують проводити роботи з облаштування під’їздів до майбутньої понтонної переправи. Невдовзі почнеться монтаж переправи.

Як писала “Новинарня“, у Нікопольському районі на Дніпропетровщині вранці 20 травня обвалився міст, по якому їхала вантажівка з трубами вагою близько 20 тонн.

На в’їзді на міст стояв попереджувальний знак для руху автомобілів – не більше 10 тонн. За планом, міст підлягав ремонту у 2020 році.

Мостова переправа, зведена 1955 року, є частиною траси Н-23 Кропивницький – Запоріжжя. Довжина мосту становить 120 м, висота – 5 м. Конструкція споруди складається із семи залізобетонних опор та шести металевих секцій. Довжина однієї секції – 20 м. Власником споруди є Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна