Чехія відновила видачу робочих віз українцям: дуже чекають наших працівників. ОНОВЛЕНО

оновлено

В Україні після перерви на карантин відновили роботу консульські відділи дипломатичних представництв Чеської Республіки які займаються видачею робочих віз українцям.

Про це повідомляє Radio Prague International.

Згідно з повідомленням, генеральне консульство ЧР у Львові почало приймати візові анкети та документи в п’ятницю, 22 травня.

ОНОВЛЕНО

У повідомленні російської служби Radio Prague International також зазначалося, що консульський відділ чеського посольства у Києві відкриється з понеділка, 25 травня.
Проте згодом посольство Чеської Республіки в Києві цю інформацію спростувало.

“У Консульському відділі Посольства Чеської Республіки у Києві діяльність з надання віз/дозволів на проживання і надалі призупинена. Тому ми просимо про те, аби ніхто не приходив до Консульського відділу, оскільки він і досі залишається повністю закритим для громадськості.

Наразі невідомо, коли візова діяльність буде повністю відновлена”, – повідомили “Новинарні” у пресслужбі посольства.

“Після повторних переговорів з українською владою нам вдалося досягти домовленості й частково відновити візовий процес. Чеська економіка потребує українських працівників. Ми прагнемо спростити ситуацію чеській системі охорони здоров’я та сільському господарству, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону”, – повідомив 22 травня міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек.

Українські висококваліфіковані кадри у сферах охорони здоров’я та соціальних послуг, а також наукові співробітники, студенти і їхні родичі, які перебувають у Чеській Республіці, можуть там же й подати заяву на продовження посвідки на проживання.

“Подача документів через візові центри в Україні поки що неможлива, оскільки українська влада у зв’язку з епідеміологічною ситуацією не дала дозвіл на відновлення їх роботи”, – додав заступник міністра закордонних справ Чехії Мартін Смолек.

Читайте також:
У Польщі послабили карантинні вимоги для робітників з України

У Польщі запрацював сайт пошуку роботи для українців без посередників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна