“Поєднані”: проєкт історій про військових – учасників війни з Росією

 

23 травня в Україні відзначають День героїв. Цього дня згадуємо і дякуємо всім тим, хто в різні століття виявляв велич духу в боротьбі за Україну.

Щоб долучитися до збереження української історії, шукає інформацію та розповідає про військових і добровольців ХХ і ХХІ століть команда проєкту “Поєднані”.

Упродовж трьох років активісти фільмували історії учасників російсько-української війни, співставляючи з персоналіями армії УНР, ОУН, УПА.

Сьогодні це 60 відеоісторій із представниками з Донецької, Луганської, Запорізької, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей та Криму. Історії добровольців і кадрових військових, чоловіків і жінок, старших і молодших, досвідчених і завзятих початківців є прикладом єдності української нації у боротьбі.

Відеоінтерв’ю та постери проєкт “Поєднані” викладає на сторінці у Facebook та на YouTube-каналі організації “Українська народна молодь”.

Деякі сюжети проєкту:

Довідково. У 1941 році ІІ Великий Збір Організації українських націоналістів постановив щороку 23 травня відзначати День Героїв. Свято приурочили до дати 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі був убитий засновник ОУН Євген Коновалець. Було обумовлено, що саме в травні пішли з життя “кращі сини України XX століття” – Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець.

Читайте також:
День героїв у Роттердамі: як на могилі Коновальця зустрілися Бандера й Мельник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.