В Одесі оркестр Військової академії привітав з Днем морської піхоти 99-річного радянського ветерана

 

У День морської піхоти України курсанти одеської Військової академії вшанували 99-річного ветерана-морпіха Радянської армії Івана Кулібабу.

Про це в суботу, 23 травня, повідомила ФБ-сторінка військового навчального закладу.

“…Під вікнами п’ятиповерхівки залунали звуки військового оркестру Військової академії (м. Одеса). На звук військових сурм на балкони повиходили і старі, і малі. Аж ось, у парадному мундирі на балконі четвертого поверху з’явився полковник у відставці Кулібаба Іван Трохимович, 99-річний учасник Керчинсько-Феодосійської десантної операції часів Другої світової війни“, – розповіли у ВВНЗ.

Вишикувані курсанти й офіцери – морські піхотинці віддали військове вітання морському піхотинцю у відставці.

Фото: ФБ Військова академія м.Одеса

“Своїх на полі бою не втрачаєм, а в мирному житті не забуваєм”, – промовив один із курсантів – майбутній офіцер морської піхоти ВМС Збройних сил України.

“Як кажуть, колишніх не буває. От і сьогодні курсанти-морпіхи разом з командирами віддали шану тому, хто стояв біля джерела історії морської піхоти”, – пояснили в академії.

Подібними акціями українські військові, зокрема Командування ВМС ЗС України, вітають полковника у відставці Івана Кулібабу щороку. Нещодавно оркестр грав у нього під будинком 9 травня.

Як відомо, 23 травня 1918 року гетьман Павло Скоропадський видав указ по Морському відомству Української держави “Про початок формування бригади морської піхоти у складі трьох полків для несення служби”.
На честь цієї події в Україні День морської піхоти відзначають із 23 травня 2018 року.

Читайте також:
День морської піхоти України: як отримати “штормовий” берет. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна