У Казахстані за участь в “ДНР” засудили соратника “Мотороли”

 

У Казахстані до 4 років і 5 місяців ув’язнення засудили громадянина цієї країни Євгена Щербака за участь у військових дії на Донбасі в складі незаконних збройних формувань. Російська Федерація відмовилася надати йому притулок.

Про це в п’ятницю, 22 травня, повідомляє видання EADaily.

Зазначається, що він брав участь в боях за Широкино й Дебальцеве в складі батальйону “Спарта” під командуванням Арсена Павлова (Мотороли).

Щербака затримали в Росії під час перевірки документів і помістили під варту як розшукуваного в Казахстані за найманство.

Видання зазначає, що його помістили в ізолятор тимчасового утримання для іноземців, готували до депортації, кілька разів вивозили на кордон з Казахстаном, а потім повертали в ІТТ.

Відмову в наданні Щербаку статусу біженця в РФ аргументували “відсутністю гуманітарних причин”, за якими може бути надано тимчасовий притулок.

“Женю Щербака суд міста Костанай засудив до 4 з половиною років позбавлення волі. Нагадаю: хлопець поїхав ополченцем в Донбас, де дивом вижив. З Росії, яка його поманила на війну всім блиском і шумом своїх телеекранів, Євгенія видали в Казахстан. Хоча він благав надати йому притулок”, – писав у соцмереж депутат Держдуми РФ Сергій Шаргунов.

Депортація Щербака затримувалася через пандемію коронавірусу й закриття кордону.

Як інформувала “Новинарня“, росіяни видворили з країни бойовика “ДНР”, що захворів на туберкульоз.

Читайте також:
У Казахстані художник прийшов із вибаченням під посольство України за слова президента про Крим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна