НАБУ прийшло з обшуком в Укрзалізницю

 

Детективи Національного антикорупційного бюро у п’ятницю, 22 травня, проводять обшуки в “Укрзалізниці” у справі щодо зловживань під час закупівлі програмного забезпечення.

Про це інформує пресслужба НАБУ.

“Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП здійснюють обшуки у службових осіб АТ “Укрзалізниця” та представників низки приватних компаній. Слідча дія санкціонована і здійснюється у межах розслідування фактів зловживань службовців “Укрзалізниці” при здійсненні закупівель програмного забезпечення з електронного придбання квитків сполучення Київ-Бориспіль (так званий “Бориспільський експрес”)”, – йдеться у повідомленні.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ проводять з грудня 2018 року. Попередня правова кваліфікація — ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Керівництво “Укрзалізниці” сприяє проведенню розслідування з метою встановлення усіх обставин справи.

Як інформувала “Новинарня“, аудитори виявили в “Укрзалізниці” порушень на ₴336 млн.

Читайте також:
Посадовці “Укрзалізниці” облаштували незаконний кар’єр із видобутку граніту на 60 га

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна