Домашній інтернет від “Київстар” зник на пів дня

 

Уранці в четвер, 21 травня, в користувачів домашнього інтернету від “Київстар” почалися проблеми зі зв’язком, а потім він узагалі зник.

За відгуками, проблеми виникли в користувачів із Києва, Дніпра, Львова та інших міст. Спроби додзвонитися на гарячу лінію провайдера були марними.

Лише через півтори години від початку збоїв на сторінці Kyivstar у фейсбуці з’явилося офіційне повідомлення: “Друзі, сьогодні виникли тимчасові труднощі у роботі домашнього інтернету через аварію? Наші технічні спеціалісти роблять усе можливе, щоб відновити роботу сервісів якомога швидше. Ми розуміємо, як потрібен вам зараз інтернет. Приносимо вибачення за незручності та надамо компенсацію усім, хто зазнав складнощів, які пов’язані з тимчасовим збоєм деяких сервісів”.

“Київстар” визнав, що “гаряча лінія” майже недоступна, і анонсував інформування на ФБ-сторінці.

При цьому в офіційному повідомленні не вказано, коли буде поновлено дію сервісу.

У коментарях близько 12:00 з’явилася інформація від СММників компанії: “Орієнтовний термін – до 21.05.2020 14:00. Приносимо вибачення за незручності”.

Перед тим виправлення ситуації обіцяли до 18:00.

Читайте також:
За час карантину світовий інтернет-трафік зріс утричі, – ООН

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна