Буковина коронавірусна: послаблення не буде, Аваков привіз санітарний гелікоптер

 

У Чернівецькій області місцева влада наразі утримується від подальшого послаблення протиепідемічних обмежень. До регіону прибула делегація з Кабінету Міністрів для вивчення ситуації на місці.

За попередню добу в регіоні COVID-19 діагностували у 46 людей, одужали 20 осіб, дві людини померли.

Таким чином, кількість активних випадків коронавірусної хвороби зросла на 24 і становить 1996 осіб, свідчить система моніторингу РНБО.

Загальна чисельність виявлених інфікованих на Буковині, від першого встановленого випадку, становить 2842 особи. За цим показником Чернівецька область – на першому місці в Україні (за числом активних випадків – на другому після Києва, де виявлено 2103 хворих).

Померли з початку епідемії на Буковині 116 людей, одужали – 730.

“Відтак переходити на наступний етап послаблення карантинних заходів нам поки що рано”, – заявив голова обласної держадміністрації Сергій Осачук.

За його словами, за добу 20 травня лабораторний центр дослідив 584 нових зразки, взятих у людей із підозрами на коронавірус.

У четвер, 21 травня, розбиратися з епідемічною ситуацією на Буковину прилетіли три міністри – охорони здоров’я (Максим Степанов), внутрішніх справ (Арсен Аваков) та міністр Кабінету Міністрів (Олег Немчінов).

Фото: пресслужба МВС

Вони провели нараду з керівництвом області та зустрілися з місцевими мешканцями.

“Чернівецька область – регіон, який найбільше потерпає від коронавірусу. На сьогоднішній ранок із 19706 хворих 2842 людини захворіли саме у Чернівецькій області. Дуже важливо самому на місці оцінити ситуацію – поспілкуватися з нашими лікарями, медичними працівниками, побачити на власні очі, як це відбувається, чого їм не вистачає, яка потрібна ще допомога. Та оцінити другий етап медичної реформи і проблеми Чернівецької області з цим, у тому числі у зв’язку з епідемією”, – сказав на брифінгу перед вильотом глава МОЗ Максим Степанов.

Уже перебуваючи на Буковині, глава МВС Арсен Аваков заявив, що в Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний гелікоптер ДСНС для транспортування інфекційно хворих.

Вертоліт Мі-8 раніще працював у миротвочих місіях. Фото: пресслужба МВС

“За рейс він може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1200 км. Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перенавантажені, область скористається цією перевагою”, – сказав Аваков, якого цитує пресслужба поліцейського відомства.

Зазначається, що вертоліт Мі-8 брав участь у миротворчих місіях ООН, а востаннє працював під час місії в Малі, в Африці. Його передали Держслужбі з надзвичайних ситуацій на умовах безоплатного договору.

Вертоліт обладнано ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, у якому фіксується капсула в польоті.

Читайте також:
В Україні знову зростає кількість нових інфікованих коронавірусом, кількість одужалих – зменшується. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна