У трьох областях України не послаблять карантин

 

Буковина, Волинь та Рівненщина не відповідають умовам послаблення карантину. Тому вони поки що не можуть перейти до другого етапу виходу з карантину, який почне діяти в Україні з 22 травня.

Таку інормацію поширили в середу, 20 травня, на офіційному телеграм-каналі Міністерства охорони здоров’я України.

“Станом на 18 травня ситуація з захворюванням на COVID-19 у кількох західних областях (зокрема Чернівецькій, Волинській, Рівненській) не дозволяла перейти до чергового етапу пом’якшення карантину”, – йдеться в повідомленні.

Карантин в Україні продовжили до 22 червня.

Але з 11 травня розпочався перший етап послаблення обмежень. Із 22-го – починатиметься другий.

Загалом регіони України повинні виходити з карантину у 5 етапів. Цей вихід відбуватиметься адаптивно, залежно від епідеміологічної ситуації в областях.

“Ми пропонуємо встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. При цьому ми запроваджуємо ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР- та ІФА-тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину. Всього у нас буде 5 етапів пом’якшення обмежувальних заходів”, – сказав очільник МОЗ Максим Степанов.

Читайте також:
Уряд запровадив до 22 червня адаптивний карантин. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна