Нове вогнище: на Закарпатті працівник приніс коронавірус у психоневрологічний інтернат

 

Новим вогнищем захворювання на COVID-19 став Мукачівський психоневрологічний інтернат №1 Закарпатської облради.

За минулу добу, 19 травня, в місті Мукачево діагностовано 26 нових випадків коронавірусної хвороби, і всі вони – в комунальному психоневрологічному інтернаті.

Вірус до інтернату заніс один із працівників, розповів в.о. директора  Мукачівської центральної районної лікарні Євген Мешко, який є також керівником штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в області.

Решта 25 нових хворих – відповідно, мешканці інтернату.

“Відповідно, маємо вогнище в цій установі. Станом на тепер маємо 130 обстежених у цій установі. І ще 50 тестів – у роботі, сьогодні близько обіду будуть результати”, – сказав Мешко.

Він зазначив, що загалом в інтернаті 230 працівників і пацієнтів. Відповідно, обстежено 180, решту протестують сьогодні.

Відбулося засідання штабу з НС, на якому прийняли алгоритм дій щодо психоневрологічного інтернату, щоб не допустити поширення вірусної інфекції.

Керівник штабу розповів, що в місті Мукачево станом на 20 травня 133 діагностовані випадки COVID-19 з початку епідемії. Загалом 69 мукачівців одужали (за минулу добу – 5), дві людини померли. Відповідно, залишаються 62 активні випадки.

У Закарпатській області всього 922 виявлені хворі з коронавірусом, одужали 216 осіб, померли – 24; активних випадків – 682.

Нагадаємо, 15 травня вогнище коронавірусу виявили в Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат у Києві – там захворіла 81 особа, разом із працівником.

Читайте також:
В Україні дещо зросла кількість хворих із COVID-19, зменшився показник одужалих. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна