Лигачова про пресконференцію Зеленського: Ця влада не поважає справжніх журналістів

 

Наталія Лигачова
медіаексперт, шеф-редактор видання “Детектор медіа”

(FB)

Почали з Гордона (одне з перших запитань на пресконференції Зеленського було від Дмитра Гордона, якого президент жартома назвав “спецагентом” – “Н”), завершили Шарієм. Це все, що можна сказати про пріоритети офісу президента в інформаційному просторі.

У проміжках було багато “Ньюзвану”, ЗІКу та телеканалу “Наш”. Тому що на їхніх запитаннях, як, очевидно, вважають в ОП, Зеленському легше піаритися, виглядати правильним, зрозуміло, що і як відповідати – адже нічого несподіваного ті не спитають, порядок денний Раші заздалегідь відомий.

Але зрештою домоглися, щоб президента змусили говорити російською, щоб він раптом повернувся до питання мовних квот, щоб він знову виправдовувався.

А ще всім журналістам було продемонстровано, хто важливий для влади. Візьми інтерв’ю у Поклонської і Гіркіна, скажи, що хочеш взяти інтерв’ю в Януковича – і тобі дадуть слово в перших рядах на пресконференції президента. Маніпулюй як ведучий в ефірах так, що для будь-яких людей зі здоровим глуздом ти повинен стати нерукоподаваним – і тебе теж вшанують на пресконференції президента.

Зате розкажуть казки про розслідувачів із “Радіо Свобода”… Соромно.

Ця влада не поважає справжніх журналістів. Їй зручно з тими, хто займається політичною грою. Бо піар завжди не любить справжніх журналістських запитань. Зате йому завжди комфортно з тими, хто грає в політичні ігри: все заздалегідь можна розписати й передбачити. І навіть те, що Зеленський кілька разів вийшов із себе, з точки зору аудиторії піде йому на користь.

У виграші в результаті будуть телеканали Медведчука, які для їхньої аудиторії поставили “ух які запитання”, “ну і врізав”. І виграє сам Зеленський та його команда: фани його пожаліють і ще більше переймуться.

Гра (навіть не боротьба) нанайських хлопчиків.

Читайте також:
Зеленський анонсував справу про держзраду для Порошенка за розмову з Байденом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна