Ватажку бойовиків “ДНР” повідомили про підозру у викраденні працівника прокуратури Слов’янська

 

Ватажкові одного з незаконних підрозділів збройних формувань “ДНР” заочно оголосили підозру в позбавленні волі працівника прокуратури Донеччини.

Про це у вівторок, 19 травня, повідомили у пресслужбі прокуратури Донецької області.

“Встановлено, що 2 червня 2014 року за наказом 44-річного керівника терористичної організації “ДНР”, що контролюється Збройними силами РФ, невстановленими слідством особами незаконно затримано працівника Слов’янської міжрайонної прокуратури”, – йдеться у матеріалах досудового розслідування.

За даними слідства, упродовж наступних двох тижнів бовойики силоміць утримували полоненого прокурора у різних адміністративних будівлях захопленого міста.

Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі людини за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.146 КК України), досудове розслідування триває.

У прокуратурі не називають прізвище підозрюваного, проте, за данними ЗМІ, ймовірно, йдеться про терориста та військового злочинця Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Як інформувала “Новинарня“, 18 травня, Дмитро Гордон, який називає себе журналістом, опублікував чотиригодинне інтерв’ю з з полковником ФСБ, учасником анексії Криму та початку українсько-російської війни Ігорем Гіркіним (Стрєлковим).

Пізно увечері 18 травня кілька десятків людей зібралися під офісом Гордона з пікетом.
Активісти незадоволені тим, що Гордон, на їхню думку, легітимізує терористів та пособників окупантів. Банери з фотографіями Гордона на вході до його редакції закидали яйцями.

У Службі безпеки України заявили, що вивчать ситуацію у зв’язку з інтерв’ю.

Партія “Європейська солідарність” звернулася до СБУ з вимогою негайно розпочати провадження за фактом розпалювання ворожнечі, підтримка тероризму та підривання суверенітету України Гордоном.

Заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов відзначив, що озвучену в розмові інформацію можуть використати у кримінальному процесі проти бойовика.
Прокурор підкреслив, що в інтерв’ю є “цінна для розслідування інформація”.

Сам Гордон заявив, що готував інтерв’ю з Поклонською та Гіркіним за сприяння українських спецслужб, а флешку з матеріалами вже передав до суду в Гаагу.

Читайте також:
Глава “МЗС ДНР” підтвердила наявність у неї громадянства Росії

Гіркін давав десятки інтерв’ю про війну, Гордон узяв найбездарніше, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна