Після відновлення роботи столичне метро працюватиме без жетонів

 

Після відновлення роботи київського метрополітену пасажири зможуть користуватимуться ним виключно безконтактними засобами оплати. Жетони виходять з ужитку.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції у вівторок, 19 травня.

“Сплачувати за проїзд на турнікетах можна буде KyivSmartCard, карткою метро, безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи – на жовтих турнікетах, мобільними додатками Google Pay та Apple Pay, мобільним додатком KyivSmartCity та разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним)”, – цитує мера Києва його пресслужба.

Упродовж місяця з дати відновлення роботи пасажири ще зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору, однак у касах їх вже не продають, інформують у пресслужбі київського метрополітену.

Пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро мають використовувати Картку киянина. Загальнодержавні пільгові категорії пред’являють оригінал відповідного посвідчення.

До вiдновлення роботи метрополiтену е-квиток можна купити у Т-кiосках, яких у столиці понад 300. Вони розташованi здебiльшого на зупинках громадського транспорту.

У наземному громадському транспорті також оплата здійснюватиметься за допомогою Kyiv Smart Card, разового квитка з QR-кодом (паперового або електронного) або безконтактної банківської картки будь-якої платіжної системи. Проте до 1 липня у пасажирів залишатиметься можливість придбати квиток на проїзд безпосередньо у кондуктора в трамваї, тролейбусі чи автобусі.

Читайте також:
Метро Києва з 25 травня відновить роботу, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна