У Британії на залізниці впроваджують додаткові заходи від скупчення людей

 

Британська залізниця впроваджує додаткові заходи для того, щоб уникнути скупчень людей на станціях та в поїздах після послаблення карантину.

Про це в понеділок, 18 травня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на ВВС.

Найбільш завантажені станції обслуговує спеціальний персонал, що стежить за кількістю пасажирів.

Посадку та вхід на платформу можуть обмежувати, якщо там вже зібралося багато людей.

Порівняно з часом жорсткого карантину, кількість рухомого складу на лініях збільшили. У вагонах поїздів частину сидячих місць заблокували, щоби забезпечити більшу дистанцію між пасажирами.

Розглядають і більш радикальні заходи, як вимагати від пасажирів резервувати заздалегідь час прибуття на станцію і так обмежувати кількість людей; перекривати вхід на станцію, якщо пасажиропотік надто щільний; резервувати окремі вагони для пасажирів станцій, що розташовані на середині і в кінці маршруту та проїжджати наступні станції без зупинки, якщо вагони вже заповнені.

Спершу були побоювання, що після послаблення карантину кількість пасажирів різко зросте, але поки що цього не спостерігається.

Пасажиропотік минулого тижня дещо зріс, але на найбільш завантажених станціях все одно становив близько 10% від звичайної завантаженості до початку епідемії.

Нагадаємо, держави ЄС починають знімати карантинні обмеження на в’їзд.

Читайте також:
У Британії радника уряду по боротьбі з COVID-19 звільнили через порушення самоізоляції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна