Попри карантин, в Україні зросла перевалка вантажів у портах

 

За чотири перші місяці 2020 року в портах України здійснили перевалку близько 55 млн тонн вантажів, що на 12,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час робочого візиту до Одеської області.

“Україна – морська держава з неймовірним потенціалом. Незважаючи на пандемію та кризу, за перші 4 місяці цього року портові оператори перевалили близько 55 млн тонн вантажів. Це на 6,1 млн тонн більше, ніж у січні-квітні минулого року. Лідерами стали українські порти у Южному, Миколаєві, Чорноморську та Одесі. Вони забезпечили близько 87% загального обсягу перевалки вантажів”, – повідомив Криклій, якого цитує пресслужба міністерства.

Перевалювання вантажів у портах зросло за всіма показниками.

Так, перевалка експортних вантажів у портах за 4 місяці зросла до 42,5 млн тонн (+ 11%), імпортних — до 8 млн тонн (+18,6%), транзитних – до 3,8 млн тонн (+15,6%), каботажних – до 0,6 млн тонн (+31%).

Під час огляду морського торговельного порту в Одесі Владислав Криклій відзначив позитивну динаміку роботи порту з контейнерами.

За даними МІ, перевалка вантажів Одеського порту за 4 місяці цього року становить майже 8,3 млн тонн. У тому числі чорних металів – майже 1,9 млн тонн (128,1%), наливних вантажів – 570,8 тис. тонн (129,6%), контейнерних вантажів – 218475 TEU (110,6%).

Читайте також:
Київ обмежить в’їзд для вантажівок з 18 травня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна