Доба ООС: 8 обстрілів, окупанти скидали на Донеччині ВОГ із безпілотника, три бійці ЗСУ поранені

 

Протягом 17 травня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстріляв позиції ЗСУ із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, повідомляють у пресцентрі штабу ООС.

Українські військовослужбовці своєчасно реагували на усі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях ворога змушували його відмовитись від продовження обстрілів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) неподалік Авдіївки противник тричі вів вогонь по українських позиціях з мінометів 82-го калібру, випустивши 24 міни, а також автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Водяне ворог застосовував БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17, а оборонців Славного та Невельського обстріляв з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поруч із населеним пунктом Піски окупанти вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) збройні формування РФ порушили режим припинення вогню поруч з Новоолександрівкою. Тут загарбники використовували автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Унаслідок ворожих обстрілів троє українських військовослужбовців отримали поранення.

За даними розвідки, 17 травня українські воїни знищили двох російських окупантів та ще двох поранили.

Від початку поточної доби, станом на 7:00, російські збройні формування активності не проявляли.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Читайте також:
“Є побоювання вертатися додому з “чистого” фронту”. Як фонд допомоги армії тестував ООС на коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна