За добу на фронті 6 обстрілів, уранці в неділю – один поранений під Авдіївкою

 

Протягом минулої доби, 16 травня, збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.

Про це повідомив пресцентр Об’єднаних сил у ранковому зведенні в неділю, 17 травня.

Українських захисників, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), неподалік Новотроїцького, Гранітного, Авдіївки та двічі поруч із Лебединським окупанти обстрілювали з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

“Для блокування злочинної діяльності підрозділи Об’єднаних сил давали противнику результативну та вмотивовану відповідь”, – сказано в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) неподалік Новгородського загарбники використали заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм, випустивши 30 мін.

“Українські воїни на такі злочинні дії противника з відповіддю не забарилися і відкрили прицільний вогонь по опорних пунктах загарбників. Збройні формування РФ отримали гідну відсіч. За даними розвідки, 16 травня українські військовослужбовці поранили одного російського окупанта“, – зазначили у штабі.

Від початку поточної доби, 17 травня (станом на 7:00), у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник двічі обстріляв наші позиції біля Авдіївки з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення.
Наші військовослужбовці застосували чергові вогневі засоби, втрати противника уточнюються.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, сказано також у зведенні.

Читайте також:
Бойовики з важких мінометів ударили по позиціях ЗСУ біля Торецька, наші відповіли

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна