Якби не закрили метро, лікарні були б переповнені хворими, – Степанов

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що якби в Україні не закрили метро, то на COVID-19 захворіло б так багато людей, що лікарні не впоралися б із напливом.

Про це очільник МОЗ сказав на щоденному брифінгу 17 травня.

“Якщо подивитися на результат, якого ми досягли [закриттям метрополітенів], то це – зменшення розповсюдження і недопущення пікових навантажень. Тобто пікових захворювань, коли одночасно починає хворіти велика кількість людей – і, звісно, в такому випадку не справляється система охорони здоров’я, тобто вона просто не може приймати хворих у зв’язку з повною зайнятістю всіх ліжок. Нам це вдалося втримати”, – заявив Степанов.

Міністр зауважив, що наразі завантаженість лікарняних ліжок у країні становить не більше 13%.

Він наголосив також, що Україна далеко не перша і не єдина країна у світі, яка закрила метро. За  словами Степанова, до таких карантинних заходів нібито вдалися також у китайському місті Ухань, французькому Парижі, британському Лондоні та в Індії.

Читайте також:
В Україні поменшало нових хворих із коронавірусом, але менше й одужалих.
ІНФОГРАФІКА, ДИНАМІКА

Із 26 тисяч ліжок для хворих на COVID-19 зайняті лише 3 тисячі,
але розслаблятися рано, – Ляшко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна