На Волині COVID підхопили чотири працівники лабораторного відділу

 

У місті Любомль на Волині, в міжрайонному відділі лабораторного центру МОЗ на коронавірус захворіли чотири працівники.

Водночас, повідомляє “Українська правда-SOS“, інфікування не пов’язане з професійною діяльністю.

“Перша особа захворіла у побуті. Перебіг хвороби був безсимптомний, працівниця ходила на роботу. Потім з’явилася хрипота і температура 37,2. Тест ПЛР показав позитивний результат. Оскільки у працівників близький контакт, то захворювання поширилося протягом тижня. Дві особи госпіталізовані в інфекційне відділення, вони в легкій формі. Двоє – на самоізоляції. Важких випадків у нас немає”, – розповіла завідувачка Любомльського міжрайонного відділу Леся Ткачук.

За її словами, всі працівники лабораторії забезпечені засобами індивідуального захисту – масками, халатами, захисними костюмами, рукавичками, дезінфекторами.

Колеги тих, хто захворіли, були обстежені ПЛР-тестами. Відомо, що 11 співробітників мають негативний результат, ще один тест – у роботі.

Ткачук уточнила, що в Любомльському міжрайонному відділі не проводять досліджень на COVID-19. Працівники з району відправляють тести в Луцьк – до обласного лабораторного центру МОЗ.

Читайте також:
Глава МОЗ спростував фейк про зараження коронавірусом при тестуванні

Як інформувала “Новинарня“, за добу 15 травня коронавірусну хворобу в Україні виявили у 528 осіб. Одужали по Україні 433 людини, померла – 21 людина за добу. Відтак приріст активних випадків по країні – +74.

На Волині від початку епідемії діагностували COVID-19 у 2647 осіб (+17 за добу), одужали – 149 людей, померли – 16. Активних випадків коронавірусу в області – 434 (+10 за добу).

За весь час епідемії в усій Україні захворіли 17 858 осіб, із них 4906 одужали. Летальних випадків – 497.

Читайте також:
Початок спаду епідемії коронавірусу в Україні прогнозують на третю декаду травня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна