На польському кордоні відновив роботу пункт пропуску “Шегині”

 

На українсько-польському кордоні поновив роботу пункт пропуску “Шегині”.

Про це в суботу, 16 травня, повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Розпорядженням Уряду від 13 травня 2020 № 542-р на державному кордоні України відновлено роботу ще одного пункту пропуску. Зокрема, сьогодні опівночі відновилася робота пункту пропуску “Шегині” на кордоні з Польщею у Львівській області, в якому, крім автомобільного напрямку, обладнаний піший перехід”, – розповіли в ДПСУ.

Водночас прикордонники звертають увагу громадян на те, що повноцінно всі напрямки в пункті пропуску зможуть функціонувати тільки в разі здійснення пропуску польською стороною.

Нагадаємо, карантинні обмеження в умовах пандемії COVID-19 в Україні були запроваджені з 12 березня. У зв’язку з цим Україна з 17 березня закрила кордон для іноземних громадян, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.

З урахуванням змін, внесених урядовими рішеннями, на державному кордоні Україні нині залишаються закритими 122 пункти пропуску, а в 19 ПП – тимчасово припинено пішохідне сполучення.

Наразі польському напрямку працюють чотири пункти пропуску – “Краковець”, “Ягодин”, “Рава-Руська” і відсьогодні “Шегині”.

Читайте також:
Єврокомісія назвала три критерії для відкриття кордонів у ЄС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна