Корупційна схема на Одеській митниці: двоє затриманих отримали підозри й арешти

 

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в отриманні неправомірної вигоди двом високопоставленим посадовцям Одеської митниці – в.о. начальника відділу митного оформлення одного з митних постів та в. о. заступника начальника митного поста – начальника одного з відділів митного оформлення. Їх уже заарештували.

Про це пресслужба ДБР поінформувала в суботу, 16 травня.

Митників підозрюють в отриманні неправомірної вигоди посадовими особами за попередньою змовою групи осіб (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Зазначається, що рішенням Печерського райсуду Києва підозрюваним уже обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюють прокурори офісу генерального прокурора. Оперативний супровід – Головне управління СБУ Одещини.

Як зазначили в ДБР, у разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 13 травня Служба безпеки України проводила слідчі дії на Одеській митниці через “масштабну корупційну схему”.
В СБУ підозрювали керівництво митниці в корупції під час розмитнення товарів. У махінаціях були задіяні начальники відділів митного оформлення постів “Одеса” і ” Чорноморськ”.

Перший із них вимагав 100 доларів із кожного контейнера за доставку вантажів на внутрішню митницю без додаткових заходів контролю. У разі згоди компанію-імпортера вносили в список і надалі її контейнери за обумовлену плату безперешкодно проходили митний контроль.

Надалі вже посадовець поста “Чорноморськ” створював комерсантам штучні перешкоди під час розмитнення товарів, затягуючи їх оформлення. Для розблокування процесу начальник відділу пропонував імпортерам допомогу в заниженні вартості задекларованих вантажів.

Правоохоронці затримали начальника відділу митного поста “Чорноморськ” після отримання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 1,3 тис. доларів.

Читайте також:
У Португалії інспекторів митної служби підозрюють у вбивстві українця

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна