У НБУ розробили додаток для зчитування даних із біометричних паспортів

 

Національний банк розробив мобільний додаток UAPassportReader для зчитування інформації з біометричних документів.

Про це в четвер, 14 травня, повідомляє пресслужба НБУ.

“Завантаживши додаток на смартфон, можна безконтактно, швидко та просто зчитати всю інформацію, необхідну для ідентифікації клієнта з його ID-картки або біометричного закордонного паспорта громадянина України”, – йдеться у повідомленні.

Використання у банківських відділеннях цього додатка та його інтеграція з комп’ютерними системами банку полегшить роботу установ.

“Банкам не потрібно буде купувати дороговартісне обладнання для зчитування інформації з чипу біометричних документів. Інтегрувавши цей додаток до своєї IT-мережі, банк відразу зможе отримувати та зберігати в цифровому вигляді всю необхідну інформацію про клієнтів”, – пояснили в НБУ.

Водночас клієнтам, які мають біометричні документи, тепер не потрібно буде носити з собою паперову довідку про місце реєстрації.

“Також для них відкривається доступ до власних даних, що містяться в документах: вони можуть завантажити цю інформацію на свій смартфон для подальшого пересилання (наприклад, у форматі PDF)”, – додали у регуляторі.

Пілотна версія додатку доступна для безкоштовного завантаження в AppStore. У перспективі НБУ планує також розробити аналогічну версію для Google Play.

Нагадаємо, у НБУ повідомили, що протерміновані під час карантину банківські картки діятимуть ще 3 місяці.

Читайте також:
Поліція відкрила справу через витік персональних даних українців у мережу

Смолій: Нацбанк і надалі знижуватиме облікову ставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна