Уряд дозволив добровольцям безкоштовні реабілітацію й санаторно-курортне лікування

 

Кабінет Міністрів України поширив дію бюджетної програми з санаторно-курортного лікування, соціально-професійної адаптації та психологічної реабілітації на добровольців – учасників бойових дій, які у складі добровольчих формувань брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Як повідомляє “Новинарня“, постанову “Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України” уряд ухвалив на засіданні в середу, 13 травня.

“Йдеться про учасників антитерористичної операції, які у складі добровольчих формувань брали безпосередню участь в антитерористичній операції до 24.02.2018 у взаємодії із Збройними силами України, Міністерством внутрішніх справ України, Національною поліцією, Національною гвардією України, Службою безпеки України та іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями та правоохоронними органами, але у подальшому не увійшли до їх складу”, – пояснюють у Кабміні.

Міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб зазначив, що рішення уряду щодо безкоштовного оздоровлення – на часі.

“Сьогодні Уряд прийняв чергове важливе рішення, яке надає добровольцям право користуватися послугами з санаторно-курортного лікування, психологічної реабілітації та соціально-професійної адаптації”, – сказав міністр.

Зазначимо, що 23 грудня 2019 року президентом України Володимиром Зеленським підписаний відповідний закон, а в кінці лютого за рішенням комісії Мінветеранів вже розглянуті перші подані пакети документів та ухвалені рішення щодо надання статусу учасника бойових дій членам добровольчих формувань.
Наразі ,за урядовою інформацією, вже 48 представників добровольчих підрозділів отримали посвідчення учасника бойових дій.

Читайте також:
“Це не про пільги, а про вдячність”: як перші добровольці отримують статус УБД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна