Саакашвілі сходив на нараду в “Укроборонпром”: береться за реформування

 

Новий голова виконавчого комітету Національної ради реформ при президенті України Михеїл Саакашвілі зустрівся з керівництвом “Укроборонпрому”. У державному концерні розповіли новоспеченому очільнику нацради реформ про власні плани реформи оборонних підприємств.

Про це в середу, 13 травня, повідомили в пресслужбі “Укроборонпрому”.

“Концерн – останнє нереформоване стратегічне підприємство в Україні такого масштабу. До Ради входять представники всіх державних органів, від яких залежить процес та швидкість трансформації як Концерну, так і всієї оборонної галузі. Ми бачимо в Нацраді партнера, який допоможе Укроборонпрому не просто розпочати реформу, а здійснити трансформацію в повному обсязі”, – зазначив під час зустрічі гендиректор “Укроборонпрому” Айварас Абромавичус.

Сам Саакашвілі у фейсбуці заявив, що буде рекомендувати Нацраді розглянути стратегію трансформації концерну на найближчому засіданні та підтримати її.

Він додав, що “Укроборонпром” озброює українську армію і в результаті реформи військові нарешті зможуть отримувати якісну вітчизняну техніку для війни з Росією.

“Сильні оборонні підприємства – те, що стримує російську агресію, і розпочата в “Укроборонпромі” реформа посилює вітчизняний оборонний сектор, а також позитивно вплине на всю важку промисловість, для якої зараз настали складні часи. Тому я всіляко підтримую ідеї, закладені в трансформацію Концерну у потужні державні компанії за галузевим принципом, і вважаю, що Нацрада реформ може прискорити процес перетворення, щоб перші державні оборонні компанії нового зразка з’явилися в Україні вже в цьому році”, – наголосив Саакашвілі.

В пресслужбі нагадали, що раніше команда “Укроборонпрому” представила стратегію трансформації концерну та дорожню карту реформи заступнику керівника офісу президента Роману Машовцю та новій команді директорату з питань національної безпеки і оборони в ОПУ.

Як інформувала “Новинарня“, 7 травня Саакашвілі призначили головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.
Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

У відповідь на це 8 травня Грузія відкликала свого посла в Києві для консультацій.

Читайте також:
Зеленський назвав помилкою відкликання посла Грузії через призначення Саакашвілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна