Росія дозволила дистанційно голосувати на виборах та референдумах

 

Російська державна дума ухвалила в третьому читанні поправки до законодавства, які дозволяють голосувати поштою або дистанційно на виборах і референдумах усіх рівнів.

Про це в середу, 13 травня, повідомляє російське державне агентство ТАСС.

“Держдума на пленарному засіданні в середу ухвалила відразу в другому і третьому читанні законопроєкт про можливість дистанційного збору підписів виборців, а також дистанційного електронного голосування на федеральному рівні”, – йдеться у повідомленні.

За словами одного зі співавторів поправок Дмитра Вяткіна, необхідність поправок пов’язана з обмеженнями, введеними через коронавірус, вони дають ЦВК лише можливість, але не зобов’язують її дозволяти дистанційне голосування.

Ініціатори законопроєкту – група депутатів на чолі із Ольгою Савастьяновою (“Єдина Росія”).

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерела в “Єдиній Росії”, Держдумі і Кремлі писали, що поправки про дистанційне голосування були розроблені в Кремлі.

Причина в тому, що нові формати можуть знадобитися, щоб не скасовувати єдиний день голосування восени, якщо до того моменту в якихось регіонах доведеться зберігати карантин.

Російські опозиціонери, зокрема Олексій Навальний, критикували досвід віддаленого голосування на виборах до Мосміськдуми в 2019 році.

За їх словами, у російської влади і без того достатньо можливостей маніпулювання результатами виборів.

Як інформувала “Новинарня“, сенат Польщі не підтримав вибори президента поштою.

Читайте також:
У Польщі перенесли президентські вибори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна