Рада продовжила податкові пільги для ФОПів та медиків на час карантину

 

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає звільнення від оподаткування зарплати деяких медиків та ФОПів.

За відповідний законопроєкт у середу, 13 травня, проголосували 333 нардепи.

Відтак, строк незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по 30 червня, продовжили включно до дня скасування карантину.

За інформацією “Громадського”, документом продовжили строк ненарахування пені, звільнення від сплати ЄСВ за себе фізичними особами-підприємцями та особами, які провадять незалежну професійну діяльність, на період з 1 по 31 травня 2020 року та продовжили мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок по день скасування карантину.

Також депутати зменшили вимоги до мінімального розміру статутного капіталу банків з 500 млн грн до 200 млн грн та продовжити строк дії закону України “Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків”, який завершується 1 серпня 2020 року, до 2024 року.

До 30 червня звільняються від оподаткування ПДФО 300% доплати медикам (але без втрат для місцевих бюджетів). Допомогу по частковому безробіттю теж звільнили від оподаткування ПДФО і військовим збором.

ФОПам надали можливість отримувати допомогу по частковому безробіттю.

Крім того, до кінця останнього місяця карантину продовжили термін пільг для виробництва дезінфекторів; призупинили строки розгляду скарг платників податків, надання індивідуальних податкових консультацій та відповідей на запити платників податкової і продовжили визволення від штрафів та пені за прострочення споживчого кредиту.

Читайте також:
І знову волонтери замість держави. Як фонд “Пацієнти України” забезпечує захист для медиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна