Спецрейсом із Амстердама повертаються 177 українських моряків з круїзних лайнерів

 

Із Нідерландів до України об 11:00 за місцевим часом спецрейсом авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” вилетіло 177 українських моряків, які перебували на круїзних лайнерах.

Про це у вівторок, 12 травня, повідомляє“Укрінформ”.

“Завдяки наполегливій праці наших колег у Вашингтоні, які у взаємодії з МЗС України відпрацювали весь комплекс питань щодо організації цього спецрейсу, стало можливим, щоб члени екіпажів круїзних лайнерів, серед яких громадяни України, повернулися додому. Загальна кількість пасажирів на борту лайнера – 208. З них 177 українців, 2 росіян, 28 громадян Молдови, один громадянин Румунії”, – зазначив український консул в Нідерландах Юрій Карпук.

Напередодні, 8 травня, із Нідерландів до України спецрейсом авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” вилетіло 159 українських моряків, які перебували на круїзних лайнерах.

Йдеться про десять таких лайнерів: Regal Princess, Emerald Princess, Caribbean Princess, Island Princess, Crown Princess, Sky Princess, Volendam, Veendam, Nieuw Amsterdam, Rotterdam.

Як інформувала “Новинарня“, пірати викрали українського моряка біля берега Екваторіальної Гвінеї.

Читайте також:
Грецькі військові врятували 14 українських моряків із судна, що зазнало аварії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна