Прокуратура оголосила підозру ще двом особам, які захоплювали штаб ВМС у Севастополі

 

Прокуратура Автономної Республіки Крим звітує, що повідомила про підозру ще двом громадянам України, які, за даними слідства, брали участь в облозі і захопленні штабу Військово-морських сил України в Севастополі під час російської анексії Криму в 2014 році. Їх оголосили у розшук.

Про це у вівторок, 12 травня, інформують у пресцентрі відомства.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені громадяни України, будучи учасниками незаконного збройного формування “Добровольча народна дружина “Рубіж”, 19-20 березня 2014 року брали участь в облозі і захопленні штабу Військово-морських сил України в Севастополі. На даний час підозрюваних оголошено в розшук, вживаються заходи для встановлення їх місця перебування”, – сказано в повідомленні прокуратури.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Імена і прізвища підозрюваних у відомстві не вказують.

Напередодні, 5 травня, повідомлялося про аналогічну підозру, оголошену прокуратурою АРК Володимиру Муцю й Іллі Короткову.

Зазначимо, що протягом квітня прокуратура АРК оголосила про підозру п’яти підозрюваним у захопленні штабу ВМС України в Севастополі.

У червні 2019 року повідомлялося про те, що справу одного з підозрюваних у захопленні українських кораблів у 2014 році керівника угруповання «Рубіж” вже направили до суду.

У прокуратурі зазначили, що загалом були встановлені дев’ять учасників цього незаконного збройного формування, які протягом березня 2014 року брали активну участь в збройному захопленні протичовнового корвета ВМС України “Хмельницький”, розвідувального катера “Славутич”, військових частин ЗСУ, а також розгортанні і діяльності блокпостів.

Читайте також:
У Кремлі планують видати квартири українським силовикам, які перейшли на бік РФ у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна