Під будинком Зеленського активісти вимагали не “зливати” справу Гандзюк

 

Активісти під будинком президента України на Грушевського, 9 у Києві вимагали не допустити повного “зливу” справи херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це у вівторок, 12 травня, повідомили організатори акції – ініціатива “Хто замовив Катю Гандзюк”.

“Ми маємо багато запитань до президента. Ми хочемо знати, чи його слова про притягнення до відповідальності замовників вбивства Катерини Гандзюк не були порожніми обіцянками заради політичного піару. Саме тому сьогодні зранку ми прийшли до будинку, де він проживає”, – йдеться у повідомленні.

Активісти наголосили, що вони не втомляться приходити під будинок президента, до офісу президента чи на його офіційні зустрічі.

“Очевидно, що генпрокурор та голова СБУ не розповідають президенту про справжній стан речей. Ми готові розповісти президенту те, що не цікавить генпрокурорку, про відсутність доказів у матеріалах справи і про помилки слідства”, – наголошують активісти.

Присутні, зокрема, тримали у руках плакат із написом “Зеленський, визнай злив справи Гандзюк”.

Поруч перебували правоохоронці.

Серед присутніх на акції – й громадський діяч Роман Сініцин.

“Приходили сьогодні під дім Зеленського, котрий несе персональну відповідальність за слив справи Каті. І наступає на ті ж граблі, що і Порошенко. Ну що ж. Ми дали достатньо часу, щоб розмотати цю справу і виконати обіцянки. Самі винні, гражданочці подякуйте”, – написав у фейсбуці Сініцин.

Читайте також:
“Венедіктова – вбивця справи Гандзюк”: активісти прийшли до будинку генпрокурорки

Як інформувала “Новинарня“, 27 квітня офіс генпрокурора заявив, що завершено досудове слідство у провадженні щодо підозрюваних організатора й замовника нападу на Катерину Гандзюк – Олексія Левіна (Москала) та Владислава Мангера.

Увечері того ж дня на вулиці Банковій в Києві протестували проти дочасного завершення розслідування справи Гандзюк.

Читайте також:
Венедіктова виконала вимогу Мангера в день його народження, – батько Гандзюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна