Одеський міжнародний кінофестиваль уперше відбудеться онлайн

 

11-й Одеський міжнародний кінофестиваль через пандемію коронавірусу вперше відбудеться в онлайн-форматі восени – з 25 вересня по 3 жовтня.

Про це у вівторок, 12 травня, повідомили організатори фестивалю.

Зазначається, що подію перенесли на інші дати. Цьогоріч фестиваль відбудеться не в липні, як це було зазвичай, а восени – з 25 вересня по 3 жовтня.

“Через пандемію коронавірусу COVID-19 та пов’язані з нею карантинні обмеження у всьому світі Одеський міжнародний кінофестиваль цього року вперше відбудеться в онлайн-форматі. Крім того, змінено дати проведення 11-го ОМКФ: фестиваль проходитиме не традиційно в липні, 0а восени – з 25 вересня по 3 жовтня”, – йдеться в повідомленні.

Окрім онлайн-частини, в межах фестивалю планується проведення в Одесі традиційного open-air кіноперформансу на Потьомкінських сходах.

“Через пандемію, яка сколихнула весь світ, індустрія івентів змушена швидко приймати важливі рішення щодо запланованих на 2020 рік заходів. Один за одним переносяться або скасовуються масштабні фестивалі та інші міжнародні кіноподії… Ми адаптовуємось до нових реалій і не хочемо залишати наших глядачів без кіноподії, на яку вони чекають протягом року. Тож у 2020-му Одеський міжнародний кінофестиваль вперше у своїй історії відбудеться в онлайн-форматі”, – повідомила президент Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторія Тігіпко.

У свою чергу генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич зауважила, що тривалий час організатори розглядали різні варіанти проведення 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

“Онлайн-формат є незвичним не тільки для нас, а й для всієї кінофестивальної індустрії. Ми сприймаємо це і як новий виклик, і як оптимальну наразі можливість дати нашим глядачам те, чого вони чекають – найкращі, найякісніші фільми з усього світу та фестивальну атмосферність, яку вони відчують навіть через екрани. Ми отримали понад тисячу заявок, наш програмний відділ зараз над ними працює і тримає зв’язок із усіма, хто надіслав нам фільми. Тож навіть в онлайн-форматі у програмі Одеського міжнародного кінофестивалю традиційно проходитимуть усі програмні та позапрограмні покази, а також відбуватимуться майстер-класи та пресконференції. Окрім того, в онлайн-форматі проходитиме індустрійна частина кінофестивалю Film Industry Office – очікуємо, що цього року у ній дистанційно візьме участь рекордна кількість представників української та світової кіноіндустрії”, – повідомила Сінькевич.

Повідомляється, що найближчим часом буде оголошено оновлений регламент 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Інформація щодо придбання абонементів на онлайн-захід буде повідомлена додатково на офіційних ресурсах ОМКФ.

Читайте також:
В Україні оголосили переможців кінопремії “Золота Дзиґа”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна