На Луганщині спрямували до суду справу на двох діячок “референдуму ЛНР-2014”

 

На Луганщині до суду передано обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України) – у справі про проведення т.зв. “референдуму про незалежність ЛНР”.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Луганської області.

Обласні прокурори управління нагляду в кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, закінчили розслідування в цих справах рівно через шість років після події.

За даними слідства, у травні 2014 року дві мешканки села Талове Станично-Луганського району добровільно взяли участь в організації та проведенні в Таловому так званого “референдуму” щодо підтримки “акту про державну самостійність ЛНР”. Одна з обвинувачених очолила фейкову “дільничну виборчу комісію”, інша виконувала функції “члена ДВК”.

“Вказані особи формували списки виборців, видавали місцевим жителям «бюлетені» та брали участь у підрахунку голосів. Крім того, на «голову комісії» покладалася відповідальність за належну організацію роботи так званої «дільниці» та в цілому проведення незаконного «волевиявлення»”, – розповіли в прокуратурі.

“Враховуючи, що під час досудового розслідування вказані особи повністю визнали свою вину у вчиненні інкримінованого їм злочину, щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ними і прокурорами у кримінальних провадженнях укладено угоди про визнання винуватості.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого відділу 3-го управління ГУ Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також:
На Донеччині двом чинним депутатам сільради оголосили про підозру за “референдум” у 2014-му

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна