У Гані працівник рибзаводу заразив коронавірусом 533 колег

 

У Гані на заході Африки інфікований працівник рибопереробної фабрики в місті Тема заразив коронавірусом 533 своїх колег.

Про це повідомив у вечірньому зверненні в неділю, 10 травня, президент країни Нана Акуфо-Аддо, інформує CNBC.

“Усі 533 працівників були заражені однією людиною”, – сказав Акуфо-Аддо, відзначивши, що це 11,3% від усіх інфікованих коронавірусом у Гані.

Президент також повідомив про продовження обмежувальних заходів (зокрема, закриття шкіл та університетів, заборони на масові зібрання тощо) щонайменше до кінця травня.

При цьому ще 19 квітня Акуфо-Аддо полегшив карантин у двох найбільших містах Гани, Аккрі та Кумасі, закриття яких призвело до падіння економіки країни.

Загалом від початку пандемії у Гані було зафіксовано близько 4 700 підтверджених випадків COVID-19, з них 22 пацієнти померли, 494 одужали.

При цьому, як наголосив президент, з усіх держав Африки 31-мільйонна Гана проводить найбільше тестувань на мільйон населення.

Станом на вечір 10 травня в країні було зроблено 160 501 тест на коронавірус.

Читайте також:
Коронавірус в Африці:
між популізмом, скандалами і реальною загрозою голоду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна