СБУ засекретила кількість інфікованих коронавірусом співробітників

 

У Службі безпеки України не оприлюднюють кількість інфікованих коронавірусною інфекцією співробітників та називають це інформацією з обмеженим доступом.

Про це йдеться у відповіді української спецслужби на інформаційний запит “Новинарніщодо кількості діагностованих випадків COVID-19 в СБУ.

“Відповідно до пункту 1.1.5 Зводу відомостей, що становлять державну таємницю відомості про рівень готовності (здатності) військ (сил) до виконання завдань за призначенням за окремими показниками в цілому по військовому формуванню, у тому числі за показником санітарних втрат, відносяться до інформації з обмеженим доступом“, – йдеться у відповіді пресцентру Служби.

У СБУ додали, що на належному рівні вживають заходів щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби серед особового складу.

У відомстві непрямо підводять до висновку, що число інфікованих працівників СБУ не називають через триваючу на Сході війну з Росією.

Спецслужба підкреслює, що боротьба з коронавірусом “триває в умовах продовження заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей”.

“Одним з показників боєздатності військових підрозділів до виконання завдань за призначенням є рівень санітарних втрат”, – сказано в листі.

У відомстві зазначають, що санітарні втрати у контексті епідемії – це зокрема кількість військовослужбовців із захворюваннями та таких, що перебувають на ізоляції.

Із відкритих джерел відомо, що коронавірус таки дістався до співробітників СБУ.

Так, 30 квітня на офіційному сайті відомства з’явилося повідомлення про те, що спецслужба “закликає своїх співробітників та всіх громадян дотримуватись карантинних вимог під час травневих свят”. “Випадки захворювання виявлено також і серед співробітників Служби безпеки України. Тому закликаємо не тільки особовий склад, а й усіх громадян дотримуватися карантинних заходів”, – йшлося в повідомленні пресцентру СБУ.

7 травня 2020 року представники Консультативної місії Євросоюзу з реформування сектору цивільної безпеки передали СБУ партію захисних засобів від COVID-19.

“Першу частину пакету підтримки від КМЄС – 7500 латексних рукавичок передано Військово-медичному управлінню СБУ, медики якого працюють у посиленому режимі через пандемію коронавірусу”, – повідомили речники Служби.

Фото: пресцентр СБУ

Додамо, що кількість інфікованих коронавірусом офіційно оприлюднюють у Збройних силах України та Державній прикордонній службі України.

Так, станом на 8 травня, у ЗСУ хворіють на COVID-19 33 військовослужбовці. 

Держприкоронслужба звітує про 23 підтверджених випадки.

підготувала: Людмила Кліщук

Читайте також:
СБУ в Дніпрі викрила ботоферму, яка генерувала фейки про коронавірус та керувалася з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна