Суд зупинив рішення виконкому мерії Черкас послаблювати карантин

 

Черкаський окружний адміністративний суд скасував рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради щодо послаблення карантинних обмежень в місті.

Відповідне рішення суд ухвалив у середу, 6 травня.

Позивачем у адміністративному провадженні була Черкаська ОДА, відповідачем – виконавчий комітет Черкаської міської ради.

Облдержадміністрація через суд просить скасувати рішення виконкому про послаблення карантину.

“Суд ухвалив заяву Черкаської ОДА до виконкому Черкаської міської ради про визнання незаконним і скасування рішення задовольнити”, – йдеться в судовому документі, який опублікувала пресслужба Черкаської ОДА.

Цим судовим документом зупинено також рішення виконкому про послаблення карантину в місті.

 

Читають також:
Мер Анатолій Бондаренко: Черкаси будуть чинити опір

Як писала “Новинарня“, виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня значно послабив карантинні обмеження вже з 1 травня, дозволивши роботу багатьох закладів, а також міських парків та скверів і розташованих на їх території атракціонів. Мер Анатолій Бондаренко пояснив це намаганням забезпечити рівні умови для різних видів бізнесу.

Поліція у відповідь розпочала кримінальне провадження за цим фактом. Рішення черкаської влади різко засудили глави МОЗ, МВС та президент Володимир Зеленський.

Після цього спалахнув скандал, коли мер Черкас Бондаренко виклав у фейсбуці скріншот смс-повідомлень з погрозами за “карантинний непослух” нібито від заступника голови офісу президента Сергія Трофімова. В ОП на це відповіли, що Бондаренка одурили пранкери.

Сам Трофімов заявив, що його нібито переписка з черкаським міським головою – “це повний фейк”, “інформаційний вкид” і, можливо, “частина політичних технологій, які набирають обертів перед місцевими виборами”.

“Я не спілкуюся з людьми в такій манері взагалі. На поширених у медіа фото – не мій телефон, мій месенджер виглядає не так. Там навіть моє фото явно взяте з інтернету. Але мене турбує, що подібні фейкові новини так швидко та легко розходяться у ЗМІ. Без будь-якого аналізу, перевірки фактів і з’ясування їхньої правдивості”, – наголосив Трофімов.

Рішення про дочасне послаблення карантинних обмежень Трофімов назвав “самовільними діями місцевої влади, спрямованими на підвищення рейтингу”.

Нагадаємо, паралельно з Черкасами частково послабила карантин також влада Дніпра й Мукачева.

Читайте також:
В Україні розпочався парад велюрових суверенітетів, спровокований “слугами”, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна