У Литві продовжили карантин до літа

 

У середу, 6 травня, литовський уряд вирішив продовжити карантин до 31 травня включно.

Про це інформує портал Delfi.

В Литві з 11 травня планують дозволити приїзд до країни громадян Естонії та Латвії. Їм не доведеться проводити в ізоляції 14 днів.

З 15 травня рух на території країн Балтії буде вільним. До Литви також можуть приїжджати громадяни інших країн ЄС, які прибувають по роботі, бізнесу або на навчання. Їм доведеться провести 14 днів у самоізоляції.

Також уточнили порядок носіння масок – їх можна не надягати під час купання в озерах, річках, ставках і в морі і під час заняття водними видами спорту. Це уточнення набуває чинності відразу з моменту ухвалення.

Із 11 травня дозволяється проведення уроків з водіння автомобіля. З 18 травня – індивідуальних тренувань в спортклубах і тренувань в групах до 6 осіб. При цьому необхідно використовувати всі засоби захисту та гігієни.

Крім того, дозволять проведення заходів за участю до 30 осіб на відкритому повітрі. Однак учасники повинні дотримуватися дистанції в 2 м, на кожного повинна припадати площа в 10 кв.м, слід дотримуватися вимог гігієни і використовувати засоби захисту. З 30 травня такі заходи за участю до 30 осіб пропонують дозволити в приміщеннях.

З 18 травня в Литві мають також відкритися дитячі садки та підготовчі групи, роботу відновлять стоматологічні кабінети.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна