Словаччина послаблює карантин і відкриває ресторани, церкви, готелі

 

Починаючи з середи, 6 травня, у Словаччині скасовано низку коронавірусних обмежень, водночас продовжують діяти вимоги гігієни та соціального дистанціювання.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Aktuality.

Для словаків знову відкрилися тераси ресторанів, готелі, невеликі магазини (крім торгових центрів) та інші сервіси, такі як перукарні, салони краси або манікюрні салони.

У ресторанах слід дотримуватися вимоги соціального дистанціювання і не сидіти більше, ніж по двоє осіб за столиком. Ця вимога не поширюється на сім’ї з дітьми.

У готелях дозволяється поселення лише в номерах з власною ванною кімнатою, харчування можливе лише в номері.

У великих торгових центрах поки відкритими лишаються тільки продуктові супермаркети, аптеки та газетні кіоски.

Крім того, будуть відкриті природні лікувальні джерела і спа-салони за пропозицією лікаря, спортивні майданчики для безконтактних видів спорту, об’єкти соціального обслуговування, об’єкти соціального захисту дітей та соціальної опіки та спеціальні освітні установи, зоопарки і ботанічні сади, туристичні об’єкти просто неба, музеї, галереї, бібліотеки та виставкові зали, а також церкви.

Кількість людей, які можуть одночасно відвідувати громадські заклади, такі як церкви і музеї, буде обмежена.

Кінотеатри, школи, театри залишаються закритими.

Станом на 6 травня у Словаччині зафіксували 1429 підтверджених випадків коронавірусу, протягом останньої доби заразилися 8 осіб.

Як інформувала “Новинарня“, в Естонії театри і кінотеатри відкриють восени.

Читайте також:
Сенат Франції вирішив продовжити надзвичайний стан до 10 липня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна