СБУ затримала агента ФСБ, що збирав дані про військові розробки України. ВІДЕО

 

Контррозвідники Служби безпеки України затримали агента російської ФСБ, що намагався отримати таємну інформацію про перспективні українські військові розробки у ракетобудівній галузі.

Про це в середу, 6 травня, інформує пресцентр СБУ.

“Співробітники СБУ встановили, що мешканець Луганщини за завданням російської спецслужби встановив контакти з військовослужбовцями ЗС України у районі проведення операції Об’єднаних сил, які мали доступ до відповідної документації. За передачу відомостей, що цікавлять російську сторону, агент запропонував військовим матеріальну винагороду, про що вони повідомили українську спецслужбу”, – йдеться у повідомленні.

Агента затримали в середу, 6 травня, під час спроби передачі месенджером представникам ФСБ РФ секретної технічної документації щодо сучасного ракетного комплексу.

За висновками експертів, інформація, яка мала потрапити до російської спецслужби, містить відомості, що становлять державну таємницю України. Їх розголошення могло завдати істотної шкоди обороноздатності держави.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання агенту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області проводяться слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
“ЛНР” вербувала співробітницю Пенсійного фонду: контррозвідка запобігла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна