Верховна Рада може вийти з карантину 18 травня

 

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія зареєстрував у Раді проєкт постанови №3434 “Про організацію роботи Верховної Ради України”, яким пропонується відновити звичайний режим роботи парламенту з 18 травня.

Відповідний проєкт постанови зареєстрований на сайті Верховної Ради у вівторок, 5 травня.

“Основною метою прийняття постанови є відновлення роботи Верховної Ради України у звичайному режимі задля забезпечення законодавчого процесу та організації роботи парламенту відповідно до положень Конституції України, Регламенту Верховної Ради України та календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 16 січня 2020 року № 462-IX”, – йдеться у пояснювальній записці.

Проєктом постанови пропонується передбачити, що з 18 травня 2020 року Верховна Рада України працює відповідно до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання, затвердженого постановою ВРУ від 16 січня 2020 року № 462-IX.

У проєкті також зазначається, що такі зміни пропонується ухвалити у зв’язку зі скасуванням частини обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

“Давид Георгійович (Арахамія, голова фракції “Слуга народу”, – ред.) вніс постанову, згідно з якою ми з 18 травня повертаємося в календарний план”, – поінформував перший заступник голови депутатської фракції політичної партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко під час брифінгу 6 травня.

Читайте також:
Разумков: Рада не йтиме на карантин і не голосуватиме дистанційно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна