На Львівщині за добу виявили рекордну кількість інфікованих COVID-19

 

За минулу добу на Львівщині отримали 39 нових позитивних ПЛР-тестів на коронавірус, це найбільша кількість виявлених випадків за одну добу з початку тестування.

Про це у середу, 6 травня, повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, інформує пресслужба ЛМР.

“Ця цифра змушує нас бути мобілізованими і уважно спостерігати за динамікою”, – наголосив Зуб.

На думку головного медика, причиною такого становища є сукупність факторів – збільшення кількості тестувань і мешканці області стали активніше виходити на вулицю, це теж сприяє поширенню захворювання.

“Ми повинні розуміти, що саме тестування збільшується. Ми починали з 80-ти на добу, зараз робимо 220-250 ПЛР-тестів за добу. А що більше ми їх робимо, то більша ймовірність виявлення позитивних результатів. У відсотках – це від 12 до 17% позитивних результатів від загальної кількості за добу проведених ПЛР-тестів. Але ця ситуація насторожує, і мусимо декілька днів поспостерігати, щоб розуміти, чи це так співпало, чи це вже така тенденція”, – зазначив Володимир Зуб.

Серед 39 осіб, у яких підтвердили наявність коронавірусу, найбільше серед мешканців Львова – 24.

Станом на 6 травня на Львівщині підтверджено 553 випадки інфікування коронавірусом, з них 16 – летальні. 116 пацієнтів одужали.

Читайте також:
Світова COVID-статистика: 3,665 млн інфікованих, 71 тис. померлих у США, 135 тис. одужалих у ФРН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна