Макрон пообіцяв підтримати працівників сфери культури на тлі пандемії

 

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв гарантовані виплати для непрацюючих акторів і для співробітників кінематографу, робота яких зупинилась через пандемію COVID-19.

Про це в середу, 6 травня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Уряд Макрона зазнав критики через нездатність діяти досить швидко, щоби захистити французькі театри, бібліотеки і концертні зали від фінансових збитків, викликаних пандемією.

Франція на рівні з іншими країнами ЄС запустила програму з виплати більшості зарплат багатьом співробітникам, які тимчасово не працювали через карантин.

У Франції близько чверть мільйона акторів, музикантів, танцюристів і інших митців працюють за короткостроковими контрактами. Такі працівники отримують державні стипендії, у перервах між роботою, якщо вони працюють не менше ніж 507 годин на рік.

Макрон заявив, що через закриття багатьох культурних об’єктів через вірус він скасує мінімальну вимогу до кількості годин роботи, аби митці могли отримували ці стипендії до серпня наступного року.

Він також пообіцяв створити компенсаційний фонд для режисерів, чиї зйомки були скасовані, і чотиримісячне звільнення від виплат по соціальному забезпеченню для письменників.

Читайте також:
Сенат Франції вирішив продовжити надзвичайний стан до 10 липня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна