СБУ назвала кількість людей, незаконно позбавлених волі в ОРДЛО

 

214 людей вважаються незаконно позбавленими волі проросійськими бойовиками на території ОРДЛО.

Про це повідомили в Службі безпеки України на запит журналістів “Радіо Свобода”.

“За даними інформаційного обліку Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників і встановлення місця перебування безвісти зниклих, в районі проведення ООС станом на 30 квітня 2020 року значаться як незаконно позбавлені волі 214 осіб”, – йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що список осіб, які розшукуються українською стороною як незаконно позбавлені волі на тимчасово окупованих територіях, формується на підставі звернень близьких і рідних постраждалих, повідомлень громадських організацій, ЗМІ, а також за результатами інформаційного обміну між суб’єктами, залученими до виконання відповідних завдань.

Як повідомляла “Новинарня“, перший у 2020 році обмін полоненими на Донбасі відбувся 16 квітняна КПВВ “Майорськ” під Горлівкою (з “ДНР”) і на мості під Щастям (з “ЛНР”).
На підконтрольну Україні територію повернулися 20 громадян, Україна передала бойовикам “ДНР/ЛНР” загалом 14 осіб.

Попередній обмін утримуваними особами відбувся 29 грудня 2019 року на КПВВ “Майорське” в Донецькій області у форматі 76 на 123. Сепаратисти передали Україні 76 осіб – 12 військових і 64 цивільних.

Читайте також:
Звільнені з полону закінчили обсервацію: хворих на COVID не виявлено

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна