У Києві дозволили працювати кав’ярням “на винос”

 

У Києві дозволили працювати кав’ярням на винесення, 5 травня відкрилися перші три ринки – у Голосіївському, Деснянському районі та на станції метро “Лісова”.

Про це у вівторок, 5 травня, заявив міський голова столиці Віталій Кличко на щоденному брифінгу

“Щодо майбутнього послаблення обмежень. Сьогодні комісія з надзвичайних ситуацій міста дозволила столичним кав’ярням працювати на виніс. Це підтримка для бізнесу і справедливе рішення, бо ресторани і кафе працювали на виніс під час обмежень”, – сказав мер Києва.

Уряд також дозволив працювати ринкам, але прописав регламент їхньої роботи.

Держпродспоживслужба міста перевірила 37 ринків щодо їх відповідності нормам і вимогам – у минулі кілька днів жоден із ринків не був готовий відкритися відповідно цим нормам.

“Вони активно готувалися, облаштовували необхідні умови для роботи в іншій епідеміологічній ситуації – і зараз будуть поступово відкриватися. Сьогодні у столиці вже відкрилися три ринки: “Деміївський” у Голосіївському районі, “Маяк” у Деснянському районі і базар на “Лісовій”. Завтра мають відкритися Володимирський та Печерський ринки”,  – додав Кличко.

Мер столиці також закликав всіх киян дотримувати правил безпеки.

На ринках важливі, зокрема: дистанція маски, рукавички, дезінфектори.

Читайте також:
Уряд пом’якшив карантин з 11 травня: що дозволено

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна