“ЛНР” вербувала співробітницю Пенсійного фонду: контррозвідка запобігла

 

Служба безпеки України звітує, що контррозвідники запобігли вербуванню посадовця управління Пенсійного фонду одного з районів Луганської області. Окупант вербував чиновника через месенджер.

Про це у вівторок, 5 травня, повідомили в пресцентрі української спецслужби.

Зазначається, що представника “ЛНР” цікавила інформація про персональні дані мешканців району, зокрема колишніх співробітників українських силових структур.

“За передачу конфіденційних відомостей він запропонував жінці фінансову “винагороду”. Чиновниця відмовилася співпрацювати із бойовиками і звернулася до Служби безпеки України. Вона детально розповіла про всі обставини схилення її до протиправної діяльності”, – інформують речники СБУ.

Також контррозвідка звітує, що викрила спробу вербування так званою “МДБ ЛНР” мешканця одного з населених пунктів підконтрольної українській владі території Луганщини.

За даними СБУ, чоловік періодично їздив до тимчасово окупованого Луганська в особистих справах. Під час чергової поїздки його затримали бойовики під вигаданим приводом.

“Погрожуючи позбавленням волі, вони намагалися змусити громадянина погодитися на конфіденційне співробітництво з так званою “МДБ ЛНР”. За задумом кураторів він мав збирати відомості про українські військові підрозділи, дислоковані в регіоні”, – додають у спецслужбі.

Отриману інформацію представники незаконних збройних формувань розраховували отримувати через засоби електронного зв’язку або під час особистих зустрічей на тимчасово окупованій території.

Потрапивши у поле зору української контррозвідки, мешканець Луганщини після повернення додому розповів співробітникам СБУ про обставини вербування і поставленні завдання.

Читайте також:
“ЛНР” вербувала чиновницю Луганської ВЦА: контррозвідка попередила

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна