“Слідом побіжать”: Арахамія пояснив, чому Бужанського та Дубінського не виключили з фракції

 

Голова фракції партії “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що від виключення когось із мажоритарників зі складу фракції сильніше постраждає політсила, ніж певні депутати.

Про це він сказав у вівторок, 5 травня, у інтерв’ю “НВ”.

“Насправді зараз багато хто розгойдує фракцію, чекаючи виключення. Як тільки ми виключимо одного або двох, слідом побіжать 10-15-20 з будь-яких причин. А причину депутат легко вигадає: мовляв, не згоден з якимись політичними позиціями, тиснули на нього, а він завжди хотів інакше. У нас злетить монобільшість і ми змушені будемо йти з кимось у коаліцію”, – зазначив Арахамія, відповідаючи на запитання про те, чому зі “Слуги народу” не виключили депутатів Максима Бужанського та Олександра Дубінського, які шкодять публічному іміджу партії і фракції.

Водночас Арахамія визнав – “фатальна помилка” полягає в тому, що Верховна Рада не прийняла імперативний мандат, який передбачає відкликання мандату депутатів.

“Зараз вже імперативний мандат неможливо прийняти, потрібно бути реалістом. З імперативним мандатом управляти фракцією було б на порядок легше”, – додав Арахамія.

Як інформувала “Новинарня“, нардепи Бужанський і Волошин прагнуть дозволити виступати в Раді російською.

Читайте також:
Дубінського, Бужанського та інших депутатів Коломойського вигнали зі “Слуги народу”. Поки що з чату, – Лещенко

“Продукування макулатури”: В’ятрович розкритикував законопроєкт Бужанського “про Третій Рейх та інші радянські республіки”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна